Бела Хадид е поредната звезда, която без свян показа гърдите си

...
Бела Хадид е поредната звезда, която без свян показа гърдите си
Коментари Харесай

Колко голо е прекалено голо? Защо визията на Бела Хадид в Кан предизвика вълна от критики

Бела Хадид е поредната звезда, която без срам сподели гърдите си на звездно събитие, зашеметявайки феновете в транспарантна, прилепнала по тялото рокля на Yves Saint Laurent на аления килим на филмовия фестивал в Кан 2024.

Въпреки че това може да наподобява необикновено за някои – така наречен " гола рокля "  стана постоянно срещана по алените килими през последните години – онлайн реакциите демонстрираха ясно, че доста хора към момента не се усещат удобно с еволюцията на стандартите за невзискателност.

Всъщност доста онлайн консуматори бързо разкритикуваха роклята като несъответствуваща за събитието и даже споделиха, че наподобява като „ обезверен “ опит за внимание.
                             

27-годишният холандско-палестински супермодел дойде на емблематичния кино фестивал – дружно с други известни посетители като Деми Мур, Кейт Бланшет, Сиена Милър и Кевин Костнър – във визия от шоуто на YSL през есента на 2024 година: рокля с напълно транспарантна горна част, която наподобява като направена от чорапогащник, допълнена с надзорен горен подгъв.



Хадид се причислява към дълъг лист от звезди, които неотдавна се отхвърлиха от сутиените в интерес на " голите рокли ", в това число Доджа Кет, Кендъл Дженър, Дуа Липа, Риана и Майли Сайръс – всички от които бяха подложени на критика за смелия си избор.

В свят, в който женското тяло и облекло постоянно е обект на сексистки надзор, решението да покажеш повече плът носи неизбежни политически последствия.

Хадид разгласява своя фотография в роклята в Instagram и до момента в който доста мнения отразяват обожанието на почитателите към модела, без значение какво носи, най-популярният коментар – с над 1,800 харесвания – е от потребителя @2.hana.7 и гласи: „ Бела, обичам те, само че каква е тази рокля? "

Вижте тук още фотоси на провокиралата толкоз полюсни отзиви визия на Хадид:
 Стилно или не? Бела Хадид в  Стилно или не? Бела Хадид в  Стилно или не? Бела Хадид в  Стилно или не? Бела Хадид в
Публикация в Reddit, включваща изображения на Хадид от фестивала, провокира яростен спор, като мнозина осъдиха стилния ѝ избор като „ на ниска цена “ и несполучлив опит за „ шокираща стойност “.

Потребителят @tabxssum написа: „ Съжалявам, само че просто намирам транспарантни рокли като тези, където можеш да видиш гърдите/всичко, с изключение на зърното за толкоз непрофесионални/безвкусни за събитие като Кан. Освен това наподобяват толкоз на ниска цена. "

@DutchDidNothingWrong се съгласи, разяснявайки: „ Писна ми от известни хора, които практикуват ексхибиционизъм на публични събития. “

Потребителят @Perfect_Restaurant_4 пък написа: „ Бих се срамувал да приказвам с нея с гърдите ѝ там. Гола до кръста на плаж/около басейна е добре, само че не и гърди на публично събитие. "

Въпреки че някои консуматори харесаха роклята – @LadyHedgerton написа: „ Много завладяващ външен тип. Косата/очите/обеците ми придават класическо въодушевление за " остарели пари ", само че роклята/токчетата/цвета на устните крещи съвременно. Харесва ми играта на двете неща заедно, а Бела наподобява зашеметяващо. “ – всеобхватното въодушевление изглеждаше отрицателно.

Хадид е говорила и преди за това какво е възприятието да се сблъскаш с този тип онлайн рецензия. Тя споделя за Glamour " Ще прочета 10 положителни коментара и един ужасяващ коментар - и все за наскърбявам заради един (отрицателен). "

Вижте в тази изложба роклята, с която се появи българската актриса Мария Бакалова на 77-мия Фестивал в Кан:
 Като изящна картина: Мария Бакалова на премиерата на  Като изящна картина: Мария Бакалова на премиерата на  Като изящна картина: Мария Бакалова на премиерата на  Като изящна картина: Мария Бакалова на премиерата на
По-късно в изявлението, когато я питат за движението Free the nipple (Освободи зърното), тя споделя: „ Майка ми е европейка. Цялото ми семейство е европейско. Винаги сме се чувствали доста удобно с телата си. Добре е, в случай че не желаете да показвате тялото си по този метод. Но в случай че една жена желае да покаже тялото си, аз съм за това. "

Хадид не е единствената звезда, която се сблъсква с негативна противоположна връзка за " освобождението на зърното " през последните месеци.

Актрисата и режисьор Оливия Уайлд, да вземем за пример, участва на фешън ревю по-рано тази година в сходен предизвикателен вид и след това беше обект на ощесточени онлайн рецензии.

В изявление за Vogue през 2021 година Уайлд беше запитана за станалата известна в интернет нейна снимка, която е направила, до момента в който кърми, и дали поддържа „ освобождението на зърното “.
                             

Уайлд отговоря: „ Абсолютно. Това е културно характерно, тъй като явно в други страни има по-малко боязън от зърното. Мисля, че всички ние в действителност можем да се възползваме от това да се уверим, че не разрешаваме стигматизирането на женските тела да болести нашата лична позиция за себе си. “

В изявлението актрисата изтъква „ пуританската позиция “ на обществото по повод женските зърна и приказва за това как кърменето променя връзката ѝ с гърдите ѝ. 

Тя споделя: „ Ако имаме опция да честваме тялото си, това има резултат. Има резултат върху това по какъв начин се отнасяме един към различен и по какъв начин се отнасяме към себе си. Иска ми се в тази страна да не бяхме толкоз ужасени от женските тела по метода, по който сме и да имаме този тип пуританска позиция към зърната. “

„ Мисля, че е в действителност неуместно. Аз съм човек, който е кърмил две деца и е смешно [защото] почтено казано, когато кърмиш, имаш друга връзка с гърдите си и останалия свят. И в действителност е занимателно да се оправяме със страха на това общество от женските тела, макар че без тях ние почтено казано нямаше да сме тук. “
 image2_16x9.png Хороскопът за МАЙ: време за прекарвания, пристрастености и непредвидени обрати На фокус
Какво съставлява придвижването Free The Nipple/Освободи зърното?

Защитниците на придвижването #FreeTheNipple (движение, което стартира през 2012 година в навечерието на едноименния филм на режисьора Лина Еско) настояват, че дестигматизирането и нормализирането на гърдите е стъпка към равноправно общество, в което мъжете и дамите имат идентична степен на автономност във връзка с телата и сексуалността си.

Движението (и неговият хаштаг) станаха известни заради модела Кара Делевин през 2015 година, когато тя разгласява фотография в Instagram на личната си гърда, цензурирана, дружно с мъжка гърда. Снимката стана вайръл, предизвиквайки полемика за двойните стандарти, прилагани към мъжките и женските тела онлайн.
                             

Усилията на придвижването се отплатиха неотдавна, защото Instagram и Фейсбук оповестиха, че най-сетне може да отстранен възбраната си върху женските зърна. 

Meta, компанията-майка и на двете платформи, призна: „ Ограниченията и изключенията от разпоредбите за женските зърна са обширни и объркващи, изключително когато се ползват за транссексуални и небинарни хора. “

Очевидно е, че нашата просвета е минала дълъг път от бясната суматоха към прословутата неточност на Джанет Джаксън по време на полувремето на Супербоул през 2004 година (известно като #NippleGate).

Но макар че е малко евентуално случаят да провокира същото оживление през днешния ден, реакциите към звездите, които не са мъже и разкриват гърдите си, остават съвсем толкова пуритански, колкото бяха при започване на 2000-та.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР